Frans

Frans Somers (Napa Lute = rode warme handen) Geboren in 1950 te Veldhoven. Ik ben in 1963 met het sjamanisme in aanraking gekomen via een vriend (een halfbloed indiaan), die door de stam was uitverkoren om de opvolger van Blue Crow de sjamaan te worden. Deze vriend toonde in het geheel geen interesse, maar de mijne was erg geactiveerd. Na een aantal gesprekken en overleg met de stam, kreeg Blue Crow toestemming om het mij te leren. In 1966 ben ik als sjamaan geinitieerd en kreeg ik de naam NAPA LUTE.

Vanaf 1988 tot 2004 heb ik in een rolstoel gezeten(dwarslesie) en ben ernstig ziek geweest. In deze periode leerde ik mijn huidige vrouw kennen die me stimuleerde om het sjamanisme weer op te pakken. Ik kan nu weer lopen en ook met mijn gezondheid gaat het goed. Toen heb ik de spirits beloofd mijn leven in dienst van het sjamanisme te stellen. Om de mensen te leren respect te tonen voor al wat leeft, van wat en waar we op leven; moeder aarde en vader zon. Maar ook om bij de mensen de harmonie in hun leven en relaties, welke soms in onbalans zijn, te herstellen.

Sinds een jaar of 12 ben ik het sjamanisme weer aan het practiseren (persoonlijkehealingen maar ook groeps healing, huizen reinigen,sjamanistische massage,s en counceling) en heb ik zelf weer een aantal opleidingen gevolgd. Het geven van cursussen en workshops zijn ook een onderdeel van mijn activiteiten.

De laatste paar jaren heb ik weer  een heftig  maar indrukwekkend proces moeten doorlopen, door verschillende operaties, hartstilstand enz.

Het heeft een tijd geduurd maar we zijn er weer. Daarvoor dank aan de spirit dat ik dit allemaal weer mocht leren.

logo